...ja elämä maistuu taas!

...ja elämä maistuu taas!

...ja elämä maistuu taas!

...ja elämä maistuu taas!

Tarina

”2000 -luvun alussa meidän perheen pikkuprinsessalla todettiin maito- ja vilja-allergia. Siitä alkoi tutustuminen erityisruokavalioihin. Kauppojen valikoima oli siihen aikaan varsin suppea ja varsinkin tuoreita gluteenittomia leivonnaisia oli niukasti saatavilla. Innokkaana kotileipurina opettelin leipomaan leipää gluteenittomiin jauhoihin. Ja helppoahan se ei ollut.

Uusien diagnoosien myötä koko kuusihenkinen perheemme söi pian gluteenitonta ruokaa. Yritysten sekä erehdysten kautta kokemus ja osaaminen karttuivat, leivonnaiset maistuivat, sana levisi ja kysyntää tuntui olevan kodin ulkopuolellakin. Siitä minulle syntyi pikkuhiljaa ajatus omasta pienestä gluteenittomasta leipomosta, joka kehittyi ILONAksi loppuvuodesta 2011.

Monta taikinaa on tehty, pullaa pyöritetty ja uusia asioita opittu välillä ’kantapäänkin’ kautta. Nyt meillä on koossa yhteen hiileen puhaltava loistotiimi, ja edelleen ILONAn tuotteet leivotaan samoilla resepteillä, parhaista raaka-aineista ja käsin rakkaudella kuten aikanaan tein kotona omalle perheelleni.

Vaikka edistystä on tapahtunut paljon tuoterintamalla, niin vielä tälläkin hetkellä useimmin erityisruokavaliota noudattavat joutuvat ’tyytymään’ vähäiseen tuotevalikoimaan sen sijaan, että saisivat valita mitä haluavat syödä. Se on epäoikeudenmukaista. Niin kauan, kun asia on näin, jatkaa ILONA kasvuaan. Ja levittää samalla gluteenitonta ’ilosanomaa’. Elämä ei lopu diagnoosiin, päinvastoin, toivomme, että kun asiakas syö ILONAn gluteenittomia tuotteita – elämä maistuu taas! Niin kuin sloganimmekin sanoo!

Saamamme positiivinen asiakaspalaute inspiroi ja antaa meille kaikille ILONAssa tarmoa kokeilla uusia tuotteita sekä kasvattaa ja kehittää toimintaamme. Olemme kiitollisia saamastamme palautteesta ja haluammekin aina tehdä parhaamme ILONAssa.”